Aanrijding met een fietser 

Dagelijks vinden er ongelukken in het verkeer plaats. Niet alleen ongelukken met auto’s maar ook aanrijdingen met fietsers zien we steeds vaker. Heeft u te maken gehad met een aanrijding met een fietser, en heeft u daarbij letselschade opgelopen? Dan heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding.  

Aanrijding met een fietser 

Dagelijks vinden er ongelukken in het verkeer plaats. Niet alleen ongelukken met auto’s maar ook aanrijdingen met fietsers zien we steeds vaker. Heeft u te maken gehad met een aanrijding met een fietser, en heeft u daarbij letselschade opgelopen? Dan heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding.  

Recht op schadevergoeding?

Aanrijding met een auto

Wanneer u als fietser maar ook als voetganger deelneemt aan het verkeer bent u een stuk kwetsbaarder dan gemotoriseerde verkeersdeelnemers. We spreken dan ook wel van kwetsbare of “zwakkere” weggebruikers. Als fietser loopt u extra risico op letselschade door het gewicht en de snelheid van een motorvoertuig.

 

Aansprakelijkheid

Door deze kwetsbaarheid ligt de aansprakelijkheid bij een verkeersongeval tussen u als fietser en een motorvoertuig dan ook vaak bij de gemotoriseerde verkeersdeelnemer. Ongeacht wie de veroorzaker is van het ongeval. Bij een aanrijding met een fietser dient de bestuurder van het motorvoertuig vijftig procent van de letselschade te vergoeden.

 

Overmacht

Maar hierbij geldt één uitzondering: overmacht. Over het algemeen wordt van een motorrijder of automobilist verwacht dat hij rekening houdt met onvoorspelbaar verkeersgedrag. Maar soms is dit gedrag zo onvoorspelbaar, dat niemand dit gedrag had kunnen voorzien.

In zulke situaties spreken we van overmacht.  Bij overmacht is de bestuurder van het motorvoertuig niet aansprakelijk voor de letselschade die u als fietser heeft opgelopen. Maar dit komt niet vaak voor. De gemotoriseerde weggebruiker moet namelijk kunnen aantonen dat hij zijn uiterste best heeft gedaan het ongeval te voorkomen. En dit is niet eenvoudig te bewijzen.

Aanrijding met een andere fietser

Bij zowel een aanrijding met een andere fietser als met een motorvoertuig dient u  een schadeclaim in te dienen bij de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeluk.  Zij beoordelen vervolgens of de schadevergoeding wordt erkend.  Het indienen van een schadeclaim is niet altijd even gemakkelijk. Daarbij kost het u ook veel tijd.

Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding of wilt u graag hulp bij het indienen van uw schadeclaim? Dan staan de letselschade advocaten van Letselschadeverkeer.nl voor u klaar. Wij helpen u de letselschade te verhalen op de tegenpartij. Wanneer de schadevergoeding is erkend helpen wij u ook bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding.

Wij komen op voor uw belangen zodat u zich kunt richten op uw herstel. Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Whiplash klachten

Heeft u als gevolg van een ongeluk een whiplash opgelopen? Lees hier waar u mogelijk recht op heeft:

>     Whiplash schadevergoeding

>     Smartengeld whiplash

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.