Botsing inhalende motorfiets en afslaande auto

Situatie van het ongeluk

Op de Lunterseweg van Ede vond er een ongeval plaats tussen een motorfiets en een personenauto. De motorfiets haalde de personenauto in op het moment dat de personenauto linksaf sloeg. De bestuurder van de motorfiets raakte bij het ongeval zwaar gewond.

De bestuurder van de personenauto had zijn richting aangegeven, de vaart verminderd en  voorgesorteerd. Ondanks deze handelingen stelt de rechtbank vast dat de bestuurder niet aan zijn plicht heeft voldaan om voorrang te verlenen aan inhalend verkeerd. De bestuurder van de personenauto wordt aansprakelijk geacht. De rechtbank stelt dat ook de inhalende motorrijder schuld heeft aan het ongeval door als relatief kwetsbare verkeersdeelnemer zonder zijn vaart te verminderen in te halen, terwijl hij kon zien dat de personenauto richting aangaf en de vaart minderde.

 

botsing inhalende motorfietsHet oordeel van de rechtbank

De rechtbank is van oordeel dat de gedraging van de bestuurder van de personenauto meer gevaar in het leven heeft geroepen, dan de gedraging van de motorrijder, naar verhouding 60%-40%. Door de ernst van het letsel van de motorrijder oordeelt de rechtbank met de billijkheidscorrectie dat de kosten verdeeld moeten worden met een verhouding van 80% voor de automobilist en 20% voor de motorrijder.

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Lees ook...

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.