Vaker schadevergoeding na letselschade

Heeft u een verkeersongeval gehad? En heeft u last van fysieke gevolgen? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Maak daar gebruik van. Neem contact op met een van onze advocaten om uw mogelijkheden voor schadevergoeding te onderzoeken.

Minder ongelukken, meer claims

Auto’s worden steeds slimmer, waardoor deelnemen aan het verkeer steeds veiliger wordt. Ook was het weer vorig jaar relatief rustig, waardoor er minder verkeersongevallen plaatsvonden. Toch is het totale bedrag dat in 2017 aan schade is geclaimd wel gestegen, met name door toenemende letselschade. Het aantal verzekeringsclaims is vorig jaar met 18 procent gedaald, terwijl de totale geclaimde schade op de WA-autoverzekering van 2014 tot en met 2017 met 25 procent is toegenomen, zo bericht Wegwijs. De totale schadelast in 2017 was 2,6 miljard euro.

Oorzaak groeiende schadelast

Hoe kan dat? Afleiding in het verkeer wordt als grootste boosdoener van ongelukken op de weg genoemd. Tevens zijn er steeds meer type voertuigen op de weg, terwijl ons wegennetwerk daar niet altijd op is ingericht. Ook het weer heeft grote invloed op het aantal verkeersongelukken, dat is altijd al zo geweest. Er is in december vorig jaar, toen er een flink pak sneeuw viel, een duidelijke piek te zien in het aantal schadeclaims na verkeersongevallen op de weg.

Denk aan uw veiligheid deze winter

Het is winter en dat betekent dat de kans op een ongeluk aanzienlijk toeneemt. Het weer kan onveilige situaties veroorzaken. Ga daarom goed voorbereid de weg op! Laat u niet afleiden in het verkeer en zorg dat uw auto technisch in goede staat is.

Recht op schadevergoeding

Bent u, ondanks uw voorbereiding, toch betrokken bij een verkeersongeval? Dat is vervelend. Een verkeersongeval kan namelijk vergaande gevolgen hebben. Materiële, fysieke en geestelijke schade kunnen flinke impact hebben op het welzijn van het slachtoffer. U heeft daarom recht op een schadevergoeding. “Hoeveel? En hoe maak ik daar aanspraak op?”, daar helpen onze advocaten u graag bij. Neem hier contact met ons op voor persoonlijk advies.

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Lees ook...

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.