Zwaar letsel door hondenbeet, eigenaar van de hond aansprakelijk

Situatie van het ongeluk

Een vrouw werd door een hond in haar arm gebeten. Door de beet liep de vrouw ernstig letsel op. De eigenaar van de hond stond erbij. Pas nadat de eigenaar de hond verwondde, liet de hond de arm van de vrouw los.

De eigenaar stelde niet aansprakelijk te zijn. De reden dat de hond de vrouw had gebeten was, omdat de vrouw met een brillenkoker in haar hand een stap zette richting de hond in de woning. De eigenaar van de hond had gevraagd afstand te houden.

 

letselschade door hondenbeetEigenaar van de hond aansprakelijk

De rechtbank acht de eigenaar van de hond aansprakelijk. Het gedrag van de vrouw was volgens de rechtbank gedrag dat mensen in het algemeen in de nabijheid van honden kunnen vertonen. Dit leverde volgens de rechtbank geen eigen schuld op. De rechter besloot dat de eiseres recht heeft op aanzienlijke letselschadevergoeding.

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Lees ook...

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.