Hoe herken ik een whiplash?

Na een auto ongeluk is het één van de grootste zorgpunten: heeft iemand een whiplash opgelopen? Om antwoord te kunnen geven op deze vraag is het belangrijk te weten wat een whiplash is. In dit artikel gaan we hier kort op in. Lees meer

Recht op schadevergoeding?

Een whiplash is een probleem dat helaas vaak voorkomt na een aanrijding. De problemen ontstaan op het moment dat u de nekspieren verrekt. De oorzaak voor deze verrekking ligt in het krachtig naar voren en achteren schudden van het hoofd. Bijvoorbeeld doordat een auto van achteren op u inrijdt.

Er zijn een aantal symptomen waaraan u een whiplash kunt herkennen. Concentratieproblemen komen vaak voor. Ook vergeetachtigheid, hoofdpijn en duizeligheid zijn symptomen die veelvuldig worden gemeld. Een andere symptoom dat kan optreden is overgevoeligheid voor geluid en licht. Licht kan bijvoorbeeld veel feller worden waargenomen dan dat het eigenlijk is. Tot slot komen bij een whiplash regelmatig klachten over vermoeidheid of slaapverstoringen voor.

De genoemde symptomen zijn stuk voor stuk ingrijpend. Ze kunnen uw leven flink op de kop zetten. Het is daarbij extra vervelend dat er bij een whiplash geen sprake is van een aantoonbare hersenbeschadiging. De ernst van klachten komt daardoor nogal eens ter discussie te staan.

Het is daarbij extra vervelend dat er bij een whiplash geen sprake is van een aantoonbare hersenbeschadiging

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdekt snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Duur van de whiplash klachten

Whiplash klachten verdwijnen vaak weer na verloop van tijd. De meeste patiënten zien hun problemen na circa een half jaar verdwijnen. Er is echter ook een groep patiënten waarbij de whiplash chronisch blijkt te zijn.

Herstel van een whiplash gaat vaak met ups en downs. Doordat er geen onomstreden diagnosemethodiek bestaat, krijgen veel patiënten te maken met wantrouwen van o.a. keuringsartsen en verzekeraars. Daarom is het belangrijk dat u steun krijgt van experts. Zo kunt u aanspraak maken op de behandeling en letselschadevergoeding die past bij de aard van uw klachten.

Vrijblijvende intake

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding voor uw whiplash? De advocaten van Letselschadeverkeer.nl helpen u de opgelopen letselschade te verhalen op de tegenpartij. Neem contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek.