Botsing met lage impact? Ook dan recht op letselschadevergoeding!

Slachtoffers van een ongeval genieten juridische bescherming, ongeacht de impact van de botsing. Zo simpel is het. Dus ook als u letsel oploopt bij een botsing met lage impact, heeft u recht op letselschadevergoeding en adviseren wij u om contact op te nemen met Letselschadeverkeer.nl voor vrijblijvend advies. Aan de hand van een voorbeeld, leggen wij u graag uit waarom.

Letselschadezaak toegelicht

Dat letselschadezaken vaak lang kunnen duren, bewijst deze case waarin een vrouw acht jaar na het ongeluk alsnog letselschadevergoeding ontvangt van verzekeraar ASR. De vrouw is 13 jaar als ze in juni 2010 betrokken is bij een ogenschijnlijk klein ongelukje. Ze zit achter in een auto als ze naar school wordt gebracht, als de auto met lage snelheid van achteren wordt aangereden.

Er is geen schade te zien aan beide auto’s, maar het meisje meldt zich op de dag van het ongeval bij de huisarts. Ze heeft pijn in haar nek en een zwaar gevoel in haar armen. Er wordt een lichte kneuzing geconstateerd. Later worden haar klachten erger. Ze blijkt een whiplash te hebben en dat heeft de jaren die daarop volgen weer andere negatieve effecten op zowel haar lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Kortom, de botsing die met lage impact plaatsvond, heeft grote impact op het leven van het meisje en later als jonge vrouw. Na een langslepende zaak en diverse procedures, heeft de rechter in hoger beroep besloten dat ASR als aansprakelijkheidsverzekeraar toch de letselschade moet vergoeden die de jonge vrouw in haar tienerjaren bij de aanrijding opliep.

De rechter stelt dat hoewel de botsing met lage snelheid plaatsvond, dit een oorzakelijk verband met directe gezondheidsschade niet in de weg staat. Wel moet er op last van de rechter nader onderzoek worden gedaan naar de gezondheidsklachten die de vrouw nu nog heeft en in hoeverre dit nog te linken valt aan het ongeval.

Wat zijn uw juridische mogelijkheden?

Zo ziet u maar dat ook een botsing met lage impact een grote impact op uw gezondheid kan hebben. Ongeacht de impact van het ongeval, als u letselschade heeft opgelopen, dan heeft u recht op letselschadevergoeding. Daarom adviseren wij u hoe dan ook contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

Letselschade? Neem contact met ons op om vast te stellen wat uw juridische mogelijkheden zijn

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Lees ook...

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.