Letselschade na ongeval

Bent u recent betrokken geweest bij een verkeersongeval? En heeft als gevolg van het ongeluk lichamelijke, geestelijke of financiële schade opgelopen?  Dan is er sprake van letselschade na een ongeval. In dit artikel geven we voorbeelden van letselschade en leggen we u uit hoe u een letselschadevergoeding kunt krijgen.

Letselschade na ongeval

Bent u recent betrokken geweest bij een verkeersongeval? En heeft als gevolg van het ongeluk lichamelijke, geestelijke of financiële schade opgelopen?  Dan is er sprake van letselschade na een ongeval. In dit artikel geven we voorbeelden van letselschade en leggen we u uit hoe u een letselschadevergoeding kunt krijgen.

Recht op schadevergoeding?

Wat is letselschade?

Wanneer we spreken over letselschade, dan hebben we het over alle gevolgen die u kunt ervaren na een ongeval. Deze gevolgen zijn onder te verdelen in de volgende schades:

 

Lichamelijk letsel:

Onder lichamelijk letsel verstaan we bijvoorbeeld gebroken ledematen als gevolg van het ongeluk, schouder en rug klachten of brandwonden. Ook een whiplash is een vorm van lichamelijk letsel.

 

Geestelijk letsel

Als gevolg van uw lichamelijke klachten kunt u ook te maken krijgen met geestelijk letsel. Maar ook zonder lichamelijk letsel is het mogelijk na een verkeersongeval psychische problemen te krijgen.

Heeft u bijvoorbeeld last van angst(stoornissen) die voor het ongeluk nog niet aanwezig waren? Of begint u zich als gevolg van het ongeluk depressief te voelen? Dan kampt u mogelijk met geestelijke letselschade.

 

Financiële schade:

Zowel de lichamelijke klachten als de geestelijke klachten die u ondervindt door het ongeval leiden mogelijk tot financiële schade. U loopt bijvoorbeeld inkomsten mis doordat u niet of maar gedeeltelijk uw beroep kunt uitoefenen.

Maar het kan ook zo zijn dat u aanpassingen aan uw huis heeft moeten doen of voortaan hulp nodig heeft door het lichamelijk letsel wat u heeft opgelopen.

 

Al deze vormen van schade vallen onder letselschade. Voor deze letselschade heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding.

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Whiplash klachten

Heeft u als gevolg van een ongeluk een whiplash opgelopen? Lees hier waar u mogelijk recht op heeft:

>     Whiplash schadevergoeding

>     Smartengeld whiplash

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdekt snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Letselschade verhalen

De letselschade die u heeft opgelopen kunt u verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. U moet hiervoor een schadeclaim indienen bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Maar dit is niet altijd even eenvoudig. U moet uw vordering goed onderbouwen met (schriftelijk) bewijs. Veel verkeersslachtoffers proberen dit zelf te regelen. Helaas leidt dit in veel gevallen niet tot het gewenste resultaat. U staat tenslotte ook als leek tegenover een ervaren verzekeringsmaatschappij.

 

Ondersteuning claimen schadevergoeding

Gelukkig hoeft u dit proces niet alleen door te staan. Het inschakelen van juridische bijstand is hierin toegestaan. De advocaten van Letselschadeverkeer.nl staan u dan ook bij.

Wij helpen u bij claimen van uw schadevergoeding, maar ook bij het onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding. Heeft u letselschade na een ongeval opgelopen en wilt u graag meer informatie over wat wij voor kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.