Letselschadevergoeding

Als u gewond bent geraakt tijdens een verkeersongeval is het mogelijk dat u recht heeft op letselschadevergoeding. In dit artikel leggen wij u uit wat letselschadevergoeding is en hoe u hier aanspraak op kunt maken na een ongeluk. Lees meer

 

Letselschade-vergoeding

Als u gewond bent geraakt tijdens een verkeersongeval is het mogelijk dat u recht heeft op letselschadevergoeding. In dit artikel leggen wij u uit wat letselschadevergoeding is en hoe u hier aanspraak op kunt maken na een ongeluk. Lees meer

 

Recht op schadevergoeding?

Wat is letselschade?

Of u nu naar de supermarkt wandelt, de auto naar werk pakt of een stuk gaat fietsen door de natuur. Elke keer als u deelneemt aan het verkeer, dan loopt u het risico dat u betrokken raakt bij een ongeluk. Dit heeft lang niet altijd ernstige gevolgen, maar soms kan een ongeluk wel degelijk leiden naar klachten op de onderstaande gebieden:

  • Lichamelijk: U heeft bijvoorbeeld last van een whiplash na een kop-staartbotsing.
  • Financieel: U heeft door een ongeval met de fiets een hersenschudding waardoor u enige tijd niet kan werken.
  • Geestelijk: Of een aanrijding op het zebrapad resulteert niet alleen in een botbreuk maar ook in een angst om deel te nemen aan het verkeer.

Dit noemen wij letselschade. In dergelijke gevallen is het mogelijk letschelschadevergoeding te ontvangen van de veroorzaker van het ongeluk. Ook als u geen gegevens heeft van de veroorzaker van het ongeluk en in sommige gevallen zelfs als u zelf de veroorzaker van het ongeluk bent.

Ook wanneer u geen gegevens heeft van de veroorzaker van het ongeluk, kunt u in aanmerking komen voor een letselschade-vergoeding.

Ook wanneer u geen gegevens heeft van de veroorzaker van het ongeluk, kunt u in aanmerking komen voor een letselschade-vergoeding.

Letselschadevergoeding aanvragen, hoe werkt dat?

Na een ongeluk kunt u de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk stellen en een letselschadevergoeding eisen. Hiervoor moet u een schadeclaim indienen. Als u een aanrijding heeft met een auto dan staat de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker genoteerd op het aanrijdingsformulier dat – als het goed is – samen is ingevuld.

Stap 1 - Schade beoordelen

De verzekeringsmaatschappij zal vervolgens beoordelen of de schade erkend wordt of niet. Het kan bijvoorbeeld dat er discussie plaatsvindt over de toedracht van het ongeluk. U kunt stellen dat de ander de veroorzaker is, maar het is mogelijk dat de wederpartij stelt dat het tegenovergestelde het geval is. Als slachtoffer moet u met bewijzen komen dat u schade heeft gelopen en dat de ander de veroorzaker is.

Stap 2 - Omvang vergoeding
Stap naar de rechter

Vrijblijvende intake

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Wilt u weten wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende intake.

Vrijblijvende intake

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Wilt u weten wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende intake.

Hoe groot moet uw letsel zijn voor een letselschadevergoeding?

Het is voor het slachtoffer van een ongeluk niet altijd eenvoudig om te zien of hij of zij in aanmerking komt voor letselschadevergoeding.  Want is uw letsel groot genoeg? Heeft het zin om het traject in werking te zetten voor een gebroken arm?

 

Inschatting

De letselschade advocaten van Letselschadeverkeer.nl kunnen deze inschatting goed voor u maken. Op basis van hun jarenlange ervaring kunnen zijn bepalen of het voor u interessant is om de veroorzaker van een ongeluk aansprakelijk te stellen voor een letselschadevergoeding. Hierbij kijken ze naar uw letsel en nemen zaken in ogenschouw die u zelf wellicht over het hoofd ziet. Zo kijken ze niet alleen naar uitsluitend de schade (een whiplash bijvoorbeeld), maar ook naar de impact hiervan (het feit dat u uw werk niet kan doen met een whiplash).

 

Situatie bepaling

Om een goed beeld te krijgen van de impact van uw letsel, bezoeken onze advocaten u ook altijd thuis na de eerste telefonische contact. Op die manier krijgen ze een goed beeld van uw situatie. Moeten er bijvoorbeeld aanpassingen in uw woning worden gedaan of heeft u (tijdelijk) hulp nodig in- en om de woning?

Onze advocaten kunnen dus een goed beeld vormen van de lichamelijke, geestelijke en financiële impact van uw ongeluk. Deze huisbezoeken zijn daarnaast handig als u zelf minder mobiel bent door uw ongeluk en omdat u thuis alle papieren bij de hand heeft.

 

Ontwikkeling volgen

Bij Letselschadeverkeer.nl kijken wij niet alleen naar de impact van letsel op dit moment, maar ook in de toekomst. Zo hebben we een zaak waarbij een meisje was aangereden. In plaats van uitsluitend te kijken naar het letsel op het moment van de aanrijding, zijn we het meisje en haar ontwikkeling blijven volgen.

Om op die manier in kaart te brengen of de aanrijding gevolgen zou hebben voor haar toekomst. Zou het letsel haar bijvoorbeeld belemmeren in haar studie of bij het vinden van een baan? Pas op basis van dit volledige beeld hebben wij onderhandeld over de hoogte van de letselschadevergoeding.

Op basis van jarenlange ervaring bepalen onze letselschade advocaten of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Op basis van jarenlange ervaring bepalen onze letselschade advocaten of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Binnen welke termijn moet ik een letselschadevergoeding aanvragen?

Het kan zijn dat u pas enige tijd na een ongeluk merkt dat u last heeft van blijvende klachten. Misschien dacht u eerst gewoon last te hebben van spierpijn of beursheid, maar blijken de klachten niet over te gaan en wilt u hier toch wat mee doen. Bijvoorbeeld bij een whiplash.

 

Binnen 3 jaar

U moet de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van een ongeluk binnen drie jaar aansprakelijk stellen als u een letselschadevergoeding wilt ontvangen. Na de periode van drie jaar is er in principe sprake van verjaring.

Het is echter raadzaam dit zo spoedig mogelijk te doen, omdat het dan makkelijker is om te stellen dat het letsel een direct gevolg is van het ongeluk. Als er een langere periode is verstreken, dan zou de veroorzaker van het ongeluk kunnen stellen dat er tussentijds iets anders kan zijn voorgevallen wat de klachten heeft veroorzaakt.

Het gaat hierbij echter om het aansprakelijk stellen, dus het eerste deel van het traject. Het tweede deel van dit traject hoeft niet binnen drie jaar begonnen of afgerond te worden.

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdekt snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Waarom een letselschade advocaat?

Als u de veroorzaker van een ongeluk verantwoordelijk wilt stellen, dan zijn er online diverse partijen te vinden die hierbij zeggen te helpen. Echter bij lang niet al deze partijen worden uw belangen behartigd door een advocaat. Maar waarom zou u dan voor een letselschade advocaat kiezen?

Rechtzaak

Rechtzaak

Stap naar rechter

De meerwaarde van een advocaat versus een andere belangenbehartiger binnen dit proces is het feit dat een advocaat de stap naar de rechter kan zetten als dit nodig is. Als u de stap naar de rechter wil zetten dan is het bij schadeclaims hoger dan 25.000 euro verplicht om een advocaat in te schakelen en in het geval van letselschadeclaims is dit vaak snel het geval.

 

Ervaren

Ervaren

Voltooide beroepsopleiding

Niet iedereen mag zich een letselschade advocaat noemen. Deze titel is uitsluitend voor personen die de beroepsopleiding hebben voltooid, voldoende werkervaring hebben opgedaan en vervolgens succesvolle en postdoctorale opleiding hebben afgerond.

Nascholing

Ook nadien moet een letselschade advocaat aan nascholing blijven doen zodat u verzekerd bent van deskundige bijstand.  Een letselschadeadvocaat is bovendien gebonden aan de gedragsregels van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Geen kosten

Geen kosten

Betaling door de verzekeraar van de veroorzaker

De angst van veel slachtoffers van een verkeersongeval is dat de keuze voor een advocaat duurder uitvalt dan de keuze voor een andere belangenbehartiger. Daarom kiezen zij vaak voor de laatste partij. Echter hoeft een advocaat u niets te kosten als slachtoffer van een ongeluk. Als u een letselschadevergoeding krijgt toegewezen, dan wordt het feit dat u een advocaat moest inschakelen om uw belangen te behartigen ook meegerekend bij de hoogte van het bedrag. Kortom: de verzekeraar van de veroorzaker van het slachtoffer betaalt de kosten voor uw belangenbehartiging.

 

Nemen de tijd

Daarbij maakt het niet uit of u voor een advocaat kiest of een andersoortige belangenbehartiger. Echter heeft een letselschade advocaat dus de mogelijkheid om een eventuele stap naar de rechter te zetten. Daarbij vinden de advocaten van Letselschadeverkeer.nl het belangrijk om de tijd te nemen om uw belangen optimaal te behartigen. We nemen daarom niet altijd genoegen met het eerste voorstel en gaan ook in discussie over details.

 

Juridisch advies

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding? De advocaten van Letselschadeverkeer.nl voorzien u van advies en helpen u bij het claimen van uw letselschade.