Letselschadevergoeding whiplash

Veel slachtoffers van een verkeersongeluk kampen na het ongeval met spierpijn en beursheid in bijvoorbeeld nek en schouders. Deze klachten kunnen mogelijk symptomen van een whiplash zijn. U komt mogelijk in aanmerking voor een letselschadevergoeding.

Letselschade-vergoeding whiplash

Veel slachtoffers van een verkeersongeluk kampen na het ongeval met spierpijn en beursheid in bijvoorbeeld nek en schouders. Deze klachten kunnen mogelijk symptomen van een whiplash zijn. U komt mogelijk in aanmerking voor een letselschadevergoeding.

Recht op schadevergoeding?

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een Engelse benaming voor een zweepslag. Het is een nekletsel waarbij uw hoofd een acute en snelle beweging naar voren, achteren of naar de zijkant heeft gemaakt. Deze beweging is te vergelijken met een zweepslag. Uw hoofd heeft ten opzichte van de romp een andere beweging gemaakt, met als gevolg dat uw zenuwen en uw spieren in de nek overbelast zijn geraakt.

Bij een verkeersongeluk heeft u geen controle over de bewegingen die uw lichaam maakt. Een whiplash komt dan ook vaak voor na een verkeersongeval. Maar ook ongelukken in huis of bij de sport kunnen leiden tot een whiplash.

 

Symptomen whiplash

Bij een whiplash horen zowel lichamelijk als psychische problemen. We hebben voor u de meest voorkomende symptomen op een rijtje gezet:

Lichamelijke symptomen

  • Hoofdpijn
  • Nekpijn
  • Duizeligheid
  • Evenwichtsstoornissen
  • Concentratiestoornissen
  • Vermoeidheid
  • Tintelingen en een doof gevoel in armen, handen en/of benen

Psychische symptomen whiplash

  • Depressie
  • Angsten
  • Vereenzaming
  • Minder sociaal contact

 

Letselschadevergoeding whiplash

 

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Whiplash klachten

Heeft u als gevolg van een ongeluk een whiplash opgelopen? Lees hier waar u mogelijk recht op heeft:

>     Whiplash schadevergoeding

>     Smartengeld whiplash

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdekt snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Behandeling whiplash

Kampt u met bovenstaande klachten en vermoedt u dat u een whiplash heeft? Dan is het verstandig meteen een afspraak te maken bij uw huisarts. Hij beoordeelt vervolgens of uw klachten inderdaad het gevolg zijn van een whiplash.

Het is in ieder geval belangrijk uw spieren goed soepel te houden. Mochten de klachten niet minderen, dan kan uw huisarts aanvullende therapie voorschrijven. Denk hierbij aan fysiotherapie, manuele therapie, hulp van een neuroloog of chiropractor of revalidatiearts.

 

Letselschadevergoeding bij whiplash

Is uw whiplash ten gevolge van een verkeersongeluk opgelopen door de schuld van een ander? Dan is het mogelijk uw letselschade te verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Hiervoor moet u een schadeclaim indienen. De schade die u lijdt bij een whiplash kan namelijk zeer hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld aan alle ziekenhuisbezoeken, de gemiste inkomsten door mogelijke arbeidsongeschiktheid en de psychische klachten die het met zich meebrengt. Een letselschadevergoeding en/of smartengeld voor deze opgelopen letselschade is dan op zijn plaats.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding voor uw whiplash? De advocaten van Letselschadeverkeer.nl helpen u de opgelopen letselschade te verhalen op de tegenpartij. Neem contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.