Schadevergoeding letselschade

Bent u slachtoffer van een ongeluk en kampt u met lichamelijke, psychische en/of financiële problemen? En is deze schade opgelopen door het toedoen van een ander?  Dan heeft u het recht de letselschade te verhalen op de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeval.  

Schade- vergoeding letselschade

Bent u slachtoffer van een ongeluk en kampt u met lichamelijke, psychische en/of financiële problemen? En is deze schade opgelopen door het toedoen van een ander?  Dan heeft u het recht de letselschade te verhalen op de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeval.  

Recht op schadevergoeding?

Vergoeding materiële schade

Onder materiële schade verstaan we de schade die direct in geld is uit te drukken. Zo loopt u bijvoorbeeld bij een ongeval beschadiging aan uw eigendommen op. Voor de schade aan uw auto, kleding etc. heeft u recht op een schadevergoeding voor letselschade. Maar ook is het mogelijk dat u lichamelijk letsel heeft opgelopen door het ongeval.

Hoogte schadevergoeding

Medische kosten, reiskosten, misgelopen inkomsten door niet te kunnen werken en eventuele kosten voor huishoudelijke hulp zijn allemaal schadeposten die u kunt verhalen op de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van de letselschade. Welke schadecomponenten voor u gelden hangt af van uw letselschade. Bij Letselschadeverkeer.nl berekenen we de hoogte van uw schadevergoeding.

 

Vergoeding immateriële letselschade

Naast de materiële schade die u heeft opgelopen door een ongeval, heeft u ook recht op een schadevergoeding voor immateriële schade. Een vergoeding voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. U kunt bijvoorbeeld bij een whiplash in aanmerking komen hiervoor.

Psychische klachten

Bij immateriële schade gaat het bijvoorbeeld om de geleden pijn en psychische problemen die u ervaart als gevolg van het ongeval. Hoewel deze vorm van letselschade niet eenvoudig is uit te drukken in geld komt u ook hier in aanmerking voor een schadevergoeding voor letselschade.

schadevergoeding letselschade

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Whiplash klachten

Heeft u als gevolg van een ongeluk een whiplash opgelopen? Lees hier waar u mogelijk recht op heeft:

>     Whiplash schadevergoeding

>     Smartengeld whiplash

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdekt snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Schadevergoeding letselschade

Heeft u lichamelijk letsel opgelopen na een ongeluk en wilt u een schadeclaim indienen bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij? Het proces om een schadevergoeding voor letselschade te krijgen is niet eenvoudig. De vordering moet u goed onderbouwen met bewijs. Dit is een complex proces en daarbij is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt.

Juridische en medische kennis

De letselschade advocaten van Letselschadeverkeer.nl helpen u bij de aansprakelijkstelling en het claimen van uw letselschade. Als de schadevergoeding door de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij wordt erkend, helpen wij u ook bij de berekening van de schadevergoeding voor uw letselschade. Hier is namelijk juridische en medische kennis voor vereist. Tot slot staan wij u bij in de afronding van de letselschade zaak.

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.