Schadevergoeding na ongeval

Dagelijks vinden er ongelukken plaats in het verkeer. Heeft u letselschade opgelopen door het ongeluk en is de wederpartij de veroorzaker? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een schadevergoeding na het ongeval.

Schade-vergoeding na ongeval

Dagelijks vinden er ongelukken plaats in het verkeer. Heeft u letselschade opgelopen door het ongeluk en is de wederpartij de veroorzaker? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een schadevergoeding na het ongeval.

Recht op schadevergoeding?

Letselschade na ongeval

In de meeste gevallen vult u na een ongeval samen met de wederpartij op de plek van het ongeval een schadeformulier in. Op dit schadeformulier staat onder andere de verzekeringsmaatschappij van de wederpartij genoemd. Op deze manier kunt u de schade verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Als u bij de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker aangeeft de letselschade van een ongeluk te willen verhalen, dan bepaalt de verzekeringsmaatschappij of de aansprakelijkheid wordt erkend of niet.

Schadevergoeding

Als de aansprakelijkheid erkend wordt, is de tweede stap in het proces dat er wordt vastgesteld op hoeveel schadevergoeding u recht heeft. In beide onderdelen van dit proces kan discussie ontstaan. Zo ontstaat er regelmatig discussie over wie de veroorzaker van het ongeval is. Als de verzekeringsmaatschappij van de wederpartij niet direct de aansprakelijkheid erkent, dan moet u bewijzen dat de tegenpartij wel de veroorzaker is.

De letselschade advocaten van Letselschadeverkeer.nl helpen u bij de aansprakelijkstelling van de tegenpartij en zorgen ervoor dat u een schadevergoeding na het ongeval krijgt. Bij dit tweede deel van het proces kan er tenslotte ook discussie zijn over hoeveel vergoeding redelijk is voor de schade die u heeft geleden/lijdt.

 Schadevergoeding na ongeval

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Whiplash klachten

Heeft u als gevolg van een ongeluk een whiplash opgelopen? Lees hier waar u mogelijk recht op heeft:

>     Whiplash schadevergoeding

>     Smartengeld whiplash

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdekt snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Doorrijden na aanrijding

Het komt ook wel eens voor dat de veroorzaker van het ongeluk doorrijdt nadat het ongeval heeft plaatsgevonden. In dit geval is er sprake van een onbekende veroorzaker. Echter is er wel sprake van letselschade die u vergoed wilt krijgen.

 

Onbekende dader

Voor dit soort verkeersongevallen waarbij de dader onbekend is bestaat het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit kan ook als de veroorzaker wel bekend is, maar niet verzekerd is. U kunt bij dit fonds een letselschadeclaim indienen. Vervolgens wordt de claim op dezelfde manier behandeld als wanneer de claim wordt ingediend bij een reguliere verzekeringsmaatschappij.

Echter moet u hierbij wel aan strikte voorwaarden voldoen.  Zo moet u kunnen aantonen dat het ongeval is veroorzaakt door een ander en niet door uzelf. Ook moet u aantonen dat u alles heeft geprobeerd om de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt te vinden.

 

Hulp bij opeisen schadevergoeding

Heeft u letselschade opgelopen als gevolg van een verkeersongeluk dat is veroorzaakt door een ander? Ongeacht of de veroorzaker bekend is of niet, wij helpen u een schadevergoeding na het ongeval te eisen voor de opgelopen schade. Met onze ervaring en deskundige dienstverlening nemen wij al uw zorgen uit handen en zetten de schadeclaim voort. Op deze manier heeft u de ruimte u volledig te focussen op uw herstel.

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.