Whiplash: wat is het?

Na een verkeersongeval wordt door betrokkenen vaak de zorg uitgesproken voor een whiplash. Hiervan kan sprake zijn wanneer een hoofd een snelle, onverwachte beweging maak, zonder dat het hoofd hierbij stoot tegen bijvoorbeeld een raam of deur.

Recht op schadevergoeding?

De onverwachte beweging volgt vaak een soort slingerpatroon. Het gaat dan bijvoorbeeld om een schok waarbij snel extreem voorover en achterover gebogen wordt. Hierbij kan schade ontstaan aan de hals, hersenen en soms het aangezicht.

 

De diagnose

De diagnose van de whiplash word gesteld op basis van het ongeluk dat heeft plaatsgevonden in combinatie met de door de patiënten gemelde klachten. Bij een whiplash is er geen sprake van een aantoonbare hersenbeschadiging. Het blijft daardoor lastig een heldere, uniforme definitie voor whiplash te formuleren. De Whiplash Stichting spreekt ook wel van een “moeilijk objectiveerbaar letsel”.

Klachten

Klachten die optreden bij een whiplash worden ook wel “whiplashsyndroom” genoemd. Klachten kunnen per patiënt verschillen. Veelvoorkomend zijn pijn in hoofd, nek, rug en schouders. Deze problemen komen regelmatig voor in combinatie met klachten als verminderde concentratie, duizeligheid en vermoeidheid.

Een goede behandeling versnelt uw herstel. En met gedegen juridische hulp kunt u aanspraak maken op een eerlijke schadevergoeding

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdekt snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

De duur van whiplash klachten

Gelukkig verdwijnen de meeste klachten bij whiplash patiënten binnen 6 maanden. Bij anderen blijven de klachten chronisch: de klachten gaan niet meer weg.

Krijgt u na een verkeersongeval te maken met een whiplash? Dan is deskundige hulp zeer gewenst. Een goede behandeling versnelt uw herstel. En met gedegen juridische hulp kunt u aanspraak maken op een eerlijke schadevergoeding.

Vrijblijvende intake

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding voor uw whiplash? De advocaten van Letselschadeverkeer.nl helpen u de opgelopen letselschade te verhalen op de tegenpartij. Neem contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek.