Letselschadevergoeding

Elk jaar raken er ruim twintigduizend mensen ernstig gewond bij een verkeersongeval. Iets waar u uiteraard niet op hoopt als u deelneemt aan het verkeer. Als u gewond bent geraakt tijdens een verkeersongeval is het mogelijk dat u recht heeft op letselschadevergoeding. In dit artikel leggen wij u uit wat letselschadevergoeding is en hoe u hier aanspraak op kunt maken na een ongeluk. Lees meer.

Recht op schadevergoeding?

Letselschade

Als u betrokken bent bij een verkeersongeval dan kan het zijn dat dit resulteert in letselschade. Dit kan lichamelijk letsel zijn zoals een whiplash, maar ook geestelijk letsel zoals angst of financiële schade doordat u niet kunt werken of kosten heeft voor bijvoorbeeld bepaalde hulpmiddelen. Het is mogelijk om deze schade te verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Dit doet u door bij de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker aan te tonen dat u slachtoffer bent van een ongeluk dat veroorzaakt is door één van hun verzekerden.

Als de aansprakelijkheid erkend wordt gaat u over tot onderhandelen over de omvang van de schade en dus de omvang van de letselschadevergoeding. Dit proces verloopt over het algemeen in overleg en dus niet in de rechtszaal. Grofweg 5% van de zaken omtrent letselschade komt voor bij de rechter.

letselschadevergoeding

Waarom een belangenbehartiger?

U kunt ervoor kiezen om zelf dit proces te doorlopen, maar in de praktijk blijkt dat dit leidt tot veel frustratie. Bij Letselschadeverkeer.nl zien we veel mensen die eerst hebben geprobeerd zelf een letselschadevergoeding te verkrijgen, maar uiteindelijk toch bij ons terechtkomen omdat ze vastlopen in het proces.

Het claimen van letselschade is een complex proces waarvoor juridische kennis is vereist

Slachtoffers corresponderen in een dergelijk geval soms ruim een jaar met de verzekeringsmaatschappij van de dader zonder succes, terwijl de belangenbehartiger veel sneller respons krijgt op het moment dat hij zich met de situatie gaat bemoeien.Het is om verschillende redenen jammer dat mensen pas op dit moment de hulp vragen van een belangenbehartiger zoals een letselschade advocaat.

 

Verspilde tijd

Allereerst omdat het ze al veel tijd en kopzorgen heeft gekost, terwijl dit niet nodig was.

Zaken direct goed regelen

Ten tweede omdat het voor een belangenbehartiger goed is om zo snel mogelijk bij het proces betrokken te raken. Dit omdat de letselschade advocaat, kan zorgen dat zaken direct goed geregeld worden en niet achteraf recht gezet moet worden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er in de tussentijd al afspraken zijn gemaakt tussen de verzekeraar en het slachtoffer. Afspraken die niet perse in het voordeel van het slachtoffer zijn.

Maar het kan ook zijn dat er tijdens gesprekken tussen het slachtoffer en verzekeraar bepaalde zaken onderbelicht zijn gebleven. Zo hebben we in de praktijk gezien dat een slachtoffer aangaf dat hij sinds het ongeluk knieklachten had, maar dat dit in verslagen van het gesprek niet was opgenomen. Hierdoor kon de verzekeraar zeggen dat de klachten wellicht pas later aan het licht waren gekomen.

 

Ervaring

Een derde reden om niet zelf uw belangen te behartigen, maar te kiezen voor een letselschade advocaat, is het feit dat een professioneel belangenbehartiger vaker met dit bijltje gehakt heeft. Hij overziet daardoor veel beter wat de volledige impact van uw letsel is (wat van invloed is op de hoogte van uw letselschadevergoeding), neemt niet zomaar genoegen met elk voorstel en kan voorkomen dat u gekort wordt.

Juridisch advies

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een letselschade vergoeding? De advocaten van Letselschadeverkeer.nl voorzien u van advies en helpen u bij het claimen van uw letselschade.

Waarom een letselschade advocaat?

Het kan dus in uw voordeel zijn om een belangenbehartiger in te schakelen als u de veroorzaker van een ongeluk aansprakelijk wilt stellen. Omdat het u gedoe scheelt, soms het verschil tussen wel of geen schadevergoeding maakt en daarnaast van invloed kan zijn op de hoogte van het bedrag dat u krijgt. Maar waarom zou u dan voor een letselschade advocaat kiezen? En wie is de beste advocaat voor u?

Geen kosten

Veel mensen zijn bang dat zij dan een deel van hun letselschadevergoeding direct uitbetalen aan hun advocaat. Dit is echter niet het geval. Als u een schadeclaim toegewezen krijgt, dan vallen de kosten die u maakt voor belangenbehartiging ook onder de door u geleden schade Ze worden dus meegenomen in het vaststellen van de hoogte van de letselschadevergoeding. Dus alle kosten die u maakt voor de letselschade advocaat worden betaald door de verzekeraar van de veroorzaker. Dit wordt niet in mindering gebracht op het bedrag dat u ontvangt, maar komt erbij. Op die manier maakt het voor u financieel dus niet uit dat u kiest voor een letselschade advocaat.

De juiste kennis en ervaring
Stap naar de rechter

Dit is de reden waarom wij bij Letselschadeverkeer.nl uitsluitend samenwerken met letselschade advocaten. Omdat u op die manier altijd kunt vertrouwen op dezelfde ervaren en gespecialiseerde belangenbehartiger ongeacht de situatie en u niet telkens uw verhaal opnieuw hoeft te vertellen aan een ander persoon. Onze letselschade advocaten zijn aangesloten bij de specialistenverenigingen Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA),  Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) en Werkgroep ArtsenAdvocaten (WAA).

Vrijblijvende intake

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Wilt u weten wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende intake