Letselschade advocaten no cure no pay

Als u letsel oploopt bij een ongeluk in het verkeer, dan heeft u in veel gevallen recht op een letselschadevergoeding. Daarbij kan een letselschade advocaat u het beste helpen. Slachtoffers zijn vaak bang dat het inschakelen van een advocaat hen veel geld kost en zijn om die reden op zoek naar letselschade advocaten die op no cure no pay basis werken. Maar die angst van slachtoffers is niet terecht. 

Letselschade advocaten no cure no pay

Als u letsel oploopt bij een ongeluk in het verkeer, dan heeft u in veel gevallen recht op een letselschadevergoeding. Daarbij kan een letselschade advocaat u het beste helpen. Slachtoffers zijn vaak bang dat het inschakelen van een advocaat hen veel geld kost en zijn om die reden op zoek naar letselschade advocaten die op no cure no pay basis werken. Maar die angst van slachtoffers is niet terecht. 

Recht op schadevergoeding?

Geen hoge kosten

Wie denkt aan een advocaat denkt al snel aan de rechtszaal en hoge kosten, maar dat klopt vaak niet. Sterker nog, als u de veroorzaker van een verkeersongeval aansprakelijk wilt stellen voor uw schade, dan werkt het vaak anders.

 

Aansprakelijkheid

Als u na een ongeval lichamelijke, geestelijke of financiële schade heeft opgelopen, dan kunt u de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk stellen en een letselschadevergoeding vorderen. U stelt daarbij niet de veroorzaker persoonlijk aansprakelijk, maar zijn of haar verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij stelt vervolgens op basis van uw verhaal en dat van de veroorzaker vast of er aansprakelijkheid is voor het ongeval.

 

Bewijzen

Als slachtoffer dient u met bewijzen te komen om aan te tonen dat de schade die u heeft gelopen door toedoen van de ander is veroorzaakt. Als de verzekeringsmaatschappij erkent dat de veroorzaker aansprakelijk is, volgt het tweede deel van het traject. Hierin wordt bepaald hoe groot de schade is en op hoeveel letselschadevergoeding u recht heeft.

 

Minnelijk proces

Dit proces wordt meestal in het minnelijke traject geregeld. Dit betekent dat er naar een oplossing tussen de partijen wordt gezocht zonder gang naar de rechter te maken. In grofweg vijf procent van de gevallen wordt er toch een stap naar de rechter gemaakt.

beste advocaat van nederland

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Whiplash klachten

Heeft u als gevolg van een ongeluk een whiplash opgelopen? Lees hier waar u mogelijk recht op heeft:

>     Whiplash schadevergoeding

>     Smartengeld whiplash

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdekt snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Letselschade advocaten no cure no pay?

U kunt proberen zelf, met een rechtsbijstandsverzekeraar of een letselschadebureau uw letselschade te verhalen, maar bij veel slachtoffers leidt dit niet tot het gewenste resultaat. Zij gaan daarom uiteindelijk op zoek naar een letselschade advocaat om hen bij te staan.

 

Geen kosten

Vaak zoeken ze daarbij naar letselschade advocaten die op no cure no pay basis werken. Dit omdat ze denken dat het inhuren van een advocaat duur is. Dit is echter niet terecht. Als erkend wordt dat de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade, dan worden de kosten van de letselschade advocaat betaald door de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeluk. De kosten voor het inschakelen van een advocaat worden in dit geval gezien als een onderdeel van de schade die u hebt opgelopen.

Dit betekent niet dat u een lager bedrag uitgekeerd krijgt (dat de kosten  van de advocaat een deel van uw vergoeding “opeet”), maar dat het loon van de advocaat opgeteld wordt bij uw schadeclaim. Als u dus in uw gelijk wordt gesteld – en de tegenpartij inderdaad aansprakelijk is voor uw schade – dan betaalt u niets aan het inschakelen van een advocaat.

Ervaren advocaten

De letselschade advocaten van Letselschadeverkeer.nl kunnen vaak op basis van hun ervaring vooraf al een inschatting maken of de aansprakelijkheid door de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij erkend wordt en u daarmee een schadeclaim ontvangt. Bij de meeste zaken is dit voor onze letselschade advocaten al erg duidelijk en zijn afspraken over no cure no pay niet nodig.

 

No cure no pay

Als duidelijk is dat de aansprakelijkheid erkend wordt dan worden de kosten van de advocaat tenslotte betaald door de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Alleen als er sprake is van onduidelijkheid over de eventuele aansprakelijkheid en/of er dus mogelijk een stap naar de rechter gezet dient te worden, is het nodig om als letselschade advocaat op no cure no pay basis te werken. Dit komt echter in de praktijk weinig voor.

 

Verkeerd beeld

Daarnaast is het in dergelijke situaties mogelijk om gebruik te maken van voorgefinancierde bijstand. In alle andere gevallen is het niet nodig om op no cure no pay basis te werken, omdat er niet geprocedeerd wordt. Bij sommige andere belangenbehartigers die zich bezighouden met letselschade zult u zien dat ze in alle gevallen op no cure no pay aanbieden. Dit is echter een verkeerde voorstelling van zaken. Als u wilt weten welke vorm op uw situatie van toepassing is, dan kunnen wij u dat vertellen tijdens een eerste telefonische contact.

 

Letselschade advocaat

Als u wilt weten waarom een letselschade advocaat de voorkeur heeft boven een andere belangenbehartiger, dan kunt u het artikel letselschade advocaat lezen.

 

Uw letselschade advocaten


Letselschadeverkeer.nl is een initiatief van André Ruesink en Stefan Baggerman. Ons ervaren team is gespecialiseerd in het afhandelen van personenschades. Daarbij doen we er alles aan om u de beste dienstverlening te bieden.

Ons specialisme

Als lid van de Vereniging van Letselschadeadvocaten en De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) voldoen we aan strenge eisen. We zijn bovendien aangesloten bij de WAA om effectieve communicatie met artsen te bevorderen.

Zo bent u ervan verzekerd dat u via Letselschadeverkeer.nl de beste juridische hulp krijgt.

letselschade-team

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.