Whiplash schadevergoeding

Heeft u als gevolg van een auto-ongeluk of een ander verkeersongeval een whiplash opgelopen? En wilt u de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk stellen? De advocaten van Letselschadeverkeer helpen u een whiplash schadevergoeding te eisen. Lees meer.

Whiplash schade-vergoeding

Heeft u als gevolg van een auto-ongeluk of een ander verkeersongeval een whiplash opgelopen? En wilt u de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk stellen? De advocaten van Letselschadeverkeer helpen u een whiplash schadevergoeding te eisen. Lees meer.

Recht op schadevergoeding?

Whiplash klachten

Een whiplash gaat gepaard met uiteenlopende klachten. Doordat het hoofd onverwachts een snelle beweging naar achter maakt en vervolgens weer een snelle beweging naar voren, raken wervels, spieren, gewrichten en/of de rug beschadigd.

 

Beperkingen

Met de huidige medische technieken is deze fysieke letselschade niet duidelijk te zien waardoor een whiplash medisch lastig vast te stellen is. Echter leidt een whiplash tot veel klachten en beperkingen. Lichamelijke klachten zoals nekpijn, rugpijn en hoofdpijn belemmeren in veel gevallen het beroeps- en privéleven van slachtoffers. Maar ook concentratiestoornissen, geheugenproblemen en depressie leiden tot problemen.

Een whiplash is medisch lastig vast te stellen. Toch is het mogelijk hier een schadevergoeding voor te krijgen.

Een whiplash is medisch lastig vast te stellen. Toch is het mogelijk hier een schadevergoeding voor te krijgen.

Kosten schade whiplash

Naast de lichamelijke en/of psychische klachten is een vervelend neveneffect van een whiplash de kosten die hierbij komen kijken. Per situatie verschilt welke kosten u kunt verhalen op de tegenpartij. De grootste kosten bestaan vaak uit een verlies aan inkomsten en het moeten inschakelen van huishoudelijke hulp. Hieronder geven wij nog een aantal andere voorbeelden van kosten die u mogelijk vergoed kunt krijgen.

 

Medische kosten

De medische kosten die veroorzaakt zijn door het ongeval zijn onvoorziene kosten die u zonder het ongeluk niet zou hebben. Voorbeelden hiervan zijn kosten voor een therapeut of arts of medicijnen die u nodig heeft voor uw klachten die de zorgverzekering niet vergoedt en het eigen risico dat u aan uw zorgverzekeraar moet betalen..

Zaakschade
Immateriële schade
Reiskosten
Juridische kosten

Vrijblijvende intake

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Wilt u weten wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende intake.

Vrijblijvende intake

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Wilt u weten wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende intake.

Veel gestelde vragen

Wanneer is er sprake van een whiplash?

Een whiplash ontstaat door een onverwachte beweging van uw nek. Hierbij klapt uw hoofd – bijvoorbeeld als gevolg van een auto ongeluk – met kracht naar voren, achteren of zijwaarts. Gevolg: de banden en spieren in uw nek rekken uit. Deze overbelasting blijft helaas vaak langdurig voelbaar. Er kunnen dan klachten blijven bestaan zoals een pijnlijke, stijve nek, hoofdpijn, maar ook rugpijn en concentratieproblemen.

Wie kan ik aansprakelijk stellen?

Het korte antwoord is: degene die schuldig is aan het ontstaan van uw whiplash. Maar helaas ligt dat niet altijd zo eenvoudig. De moeilijkheid zit erin dat u moet kunnen kunnen bewijzen wie schuldig is. Ook is het de vraag of duidelijk is dat uw klachten zijn ontstaan na een specifieke gebeurtenis. Vraag altijd juridische hulp bij het opstellen van uw claim. Daarmee staat u uiteindelijk het sterkste tijdens de aansprakelijkheidsstelling.

Wanneer heb ik recht op schadevergoeding?

U heeft recht op een vergoeding als duidelijk is dat een tegenpartij aansprakelijk is voor het ontstaan van uw whiplash klachten. De vergoeding is dan van toepassing op het ontstane lichamelijke of geestelijke letsel.

Hoe wordt de hoogte van de schadevergoeding bepaald?

Schadevergoedingen verschillen per casus. Van invloed zijn onder andere de ernst van het letsel, de duur van het letsel, de mate van aansprakelijkheid etc. Een gespecialiseerde advocaat informeert u graag over de mogelijkheden om een reële schadeclaim op te stellen.

 

Whiplash schadevergoeding aanvragen, hoe werkt het?

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een ongeluk, vult u doorgaans samen met de wederpartij een schadeformulier in. Op dit schadeformulier staat de verzekeringsmaatschappij van de wederpartij genoteerd.

 

Discussies

Er ontstaan regelmatig discussies over de toedracht van het ongeluk. Als slachtoffer dient u te bewijzen dat de schade is veroorzaakt door de wederpartij. Een letselschade advocaat helpt u hierbij. Als letselschade advocaat behartigen wij uw belangen en zetten indien nodig de stap naar de rechter.

Dit is een voordeel van het inschakelen van een letselschadeadvocaat en opzichte van andere belangenbehartigers. De verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker beoordeelt de aansprakelijkheid en de omvang van de hoogte van de schadevergoeding.

Het aanvragen van een schadevergoeding begint bij het invullen van een schadeformulier

Het aanvragen van een schadevergoeding begint bij het invullen van een schadeformulier

Tot 3 jaar

Slachtoffers onderkennen na een ongeluk niet direct dat ze een whiplash hebben opgelopen. Spierpijn of wat beursheid is een normale reactie van een lichaam na een ongeluk. Aan een whiplash wordt om die reden niet direct gedacht. Als de klachten na het ongeluk blijven aanhouden en er dus sprake blijkt te zijn van meer dan beursheid, dan is het alsnog mogelijk een whiplash schadevergoeding te eisen. U kunt tot drie jaar na het ongeluk de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw whiplash klachten en kosten.

 

Zo spoedig mogelijk

Wij adviseren u echter zo snel mogelijk actie te ondernemen als u lichamelijke klachten, psychische problemen of financiële zorgen ondervindt. Hoe eerder u contact op neemt hoe makkelijker is vast te stellen dat de opgelopen schade een gevolg is van het ongeluk. Als er veel tijd is verstreken sinds het ongeluk, dan kan de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij stellen dat de klachten veroorzaakt zijn door iets anders dan het desbetreffende ongeval.

 

Whiplash advocaat

Als slachtoffer van een ongeluk komt er veel op u af. Naast bekomen van de schrik moet u revalideren van uw whiplash. Ook heeft u nog eens met extra kosten te maken die hierbij komen kijken. Uw leven is veranderd door het ongeval en het is begrijpelijk dat u hier hulp en een passende schadevergoeding voor wenst.

 

Aansprakelijkheid

De advocaten van Letselschadeverkeer.nl zijn specialisten in het behandelen van letselschade zaken veroorzaakt in het verkeer. Een veelvoorkomend gevolg na een verkeersongeval is een whiplash. Wij behartigen uw belangen en eisen een whiplash schadevergoeding bij aansprakelijke verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Wij houden hierbij rekening met de kosten die whiplash klachten in de toekomst kunnen veroorzaken.

 

Heeft u een whiplash opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een whiplash schadevergoeding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Juridisch advies

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding? De advocaten van Letselschadeverkeer.nl voorzien u van advies en helpen u bij het claimen van uw letselschade.