Whiplash vergoeding

Als u als gevolg van het ongeluk een whiplash heeft opgelopen, komt u in aanmerking voor een whiplash vergoeding. Echter is een vergoeding voor een whiplash opeisen een traject vol discussies en valkuilen. Wij leggen u uit hoe u het best kunt handelen.

Whiplash vergoeding

Als u als gevolg van het ongeluk een whiplash heeft opgelopen, komt u in aanmerking voor een whiplash vergoeding. Echter is een vergoeding voor een whiplash opeisen een traject vol discussies en valkuilen. Wij leggen u uit hoe u het best kunt handelen.

Recht op schadevergoeding?

Verschijnselen whiplash

Spierpijn en beursheid zijn normale verschijnselen die komen kijken bij een verkeersongeval. In de meeste gevallen verdwijnen deze klachten na enkele dagen. Echter blijven bij sommige slachtoffers de klachten aanhouden of treden er nieuwe klachten op. Zo kunnen er naast de aanhoudende lichamelijke klachten, psychische klachten optreden zoals concentratieproblemen of geheugenproblemen.

Dit kunnen verschijnselen zijn van een whiplash. Als u als gevolg van het ongeluk een whiplash heeft opgelopen, komt u in aanmerking voor een whiplash schadevergoeding. Echter is een vergoeding voor een whiplash opeisen een traject vol discussies en valkuilen. Wij leggen u uit hoe u het best kunt handelen.

 

Informeer medici

Als eerste is het belangrijk direct na het ongeluk een bezoek te brengen aan de huisarts of het ziekenhuis. Het is belangrijk dat medici direct op de hoogte worden gesteld van het ongeluk en de klachten die worden ervaren als gevolg hiervan. Zijn er op dat moment geen alarmerende klachten maar merkt u dat de klachten na een aantal weken blijven aanhouden, dan is het raadzaam nog een keer langs de huisarts te gaan.

 

Bezoek huisarts

Het eerste bezoek dat u aan de huisarts heeft gebracht, direct na het ongeluk, is van grote waarde. Heeft u dit niet tijdig gedaan, dan is het mogelijk dat de verzekeraar van de tegenpartij stelt dat de klachten die u heeft niet veroorzaakt zijn door het ongeval. Het direct vastleggen van uw klachten in een eerste bezoek aan de huisarts voorkomt deze discussie.

In het ergste geval stelt de aansprakelijkheidsverzekeraar zelfs dat u “denkt” een whiplash te hebben: “hoofdpijn heeft iedereen wel eens”of “we zijn allemaal wel eens moe”. Een medisch dossier zorgt ervoor dat u sterker staat als u een whiplash wilt verhalen op de veroorzaker van de tegenpartij.

 

Kennis inschakelen

Omdat whiplash klachten moeilijk te objectiveren zijn en een whiplash vergoeding of smartengeld hierdoor niet eenvoudig te krijgen is, is het verstandig juridische en medische kennis in te schakelen. De advocaten van Letselschadeverkeer.nl zijn specialist op het gebied van letselschade in het verkeer en helpen u een vergoeding voor uw whiplash op te eisen. Wilt u weten wat de advocaten van Letselschadeverkeer.nl voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een heel vrijblijvend gesprek.

Letselschadescan

Heeft u letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Ontdek snel en eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding.

Whiplash klachten

Heeft u als gevolg van een ongeluk een whiplash opgelopen? Lees hier waar u mogelijk recht op heeft:

>     Whiplash schadevergoeding

>     Smartengeld whiplash

Bij Letselschadeverkeer.nl kunt u vertrouwen op ervaren en gespecialiseerde advocaten die opkomen voor uw belangen. Neem contact op voor een vrijblijvende intake.